Sreda, 6. 5.

SPOZNAVANJE OKOLJA: Včeraj si spoznal, da za lastno zdravje skrbiš s primerno HIGIENO, to pa ni vse, na kar moraš paziti, če želiš ostati zdrav. Ali si bil pri ogledu posnetkov pozoren, na kaj vse nas je Kaj opozoril? Poleg higiene, so za nas pomembni še štirje dejavniki, in danes bomo spoznali naslednjega – ZDRAVO PREHRANO, zato s starši poglej predstavitev JEJMO ZDRAVO.

Sedaj, ko veš veliko tudi o zdravi prehrani, reši nalogo v delovnem zvezku Lili in Bine na strani 61. V prilogi na zadnji strani delovnega zvezka imaš nalepke hrane, katere moraš razporediti v razpredelnico. Najprej si pripravi nalepke, nato pa si zastavi dve vprašanji: Ali je ta hrana zdrava? in Ali mi je všeč? Če je hrana zdrava, jo boš prilepil v prvi stolpec, če ti ni všeč pa v drugega,  vendar ne pozabi, da moraš upoštevati še drugo vprašanje. Če ti je všeč, nalepko prilepiš v zgornji okvir, drugače pa v spodnjega. Enako ponoviš tudi z ostalimi nalepkami.

Vidim, da ti gre odlično, zato nadaljuj na strani 62. Najprej obkroži potrebščine s katerimi skrbiš za svoje zobe, nato pa sestavi še zdravi malico.

SLOVENŠČINA: Ker poznaš že skoraj vse črke,  sam sestavi in zapiši jedilnik za glavne tri obroke enega dne. Upoštevaj, da bo izbrana hrana zdrava, hkrati pa jo moraš imeti tudi rad. V kolikor imate doma tiskalnik, naj ti starši natisnejo JEDILNIK, katerega izpolni in prilepi v brezčrtni zvezek, drugače pa jih prosi, da ti nekaj podobnega narišejo v zvezek, ti pa le zapiši svoj izbor. Opravljeno nalogo fotografirajte in do petka preko spletne pošte pošljite svoji učiteljici.

MATEMATIKA: Da se danes malo poigraš tudi s števili nad 10, si najprej z milom dobro umij roke in na mizo pripravi čisto kuhinjsko krpo ter tako poskrbi za ustrezno HIGIENO. Sedaj, ko je vse pripravljeno, preštej domači jedilni pribor: vilice, nožke (tiste, ki jih uporabljaš pri kosilu in ne tiste za pripravo obrokov), jedilne žlice, čajne žličke, desertne vilice. Po želji si izdelaj enostavno RAZPREDELNICO in če znaš, rezultate zapiši s številkami, drugače pa s pikami. Ugotovi, katerih kosov pribora imate pri vas največ in katerih najmanj, ali je katerih celo več kot 20 in katerih je manj kot 10? Kaj pa vseh skupaj, bi morda kdo znal prešteti tudi to? Ker je sedaj predal s priborom prazen, povprašaj mamico, ali ti ga dovoli s krpico obrisati. In nikar ne pozabi, na koncu ves pribor lepo pospravi nazaj v predal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja