Petek, 8. 5.

SLOVENŠČINA: Čaka nas nov besedni dvoboj, tokrat na črko G. Tri, štiri, GREMO. Ker se črka G zelo rada spremeni v številko 6, boste danes še posebno pazljivi pri njenem zapisu.  Črko G začnemo pisati zgoraj, malo pod črto in zaokrožujemo črto v levo smer do zgornje črte, navzdol, ko pridemo do spodnje črte, črto odklonimo navzgor do srede vrstice. Tam se ustavimo in brez dviga svinčnika črto ostro prelomimo ter jo potegnemo proti levi približno do sredine črke. Bo šlo? S prstom potezo vadi po zraku in nato po mizi. Sedaj, ko si osvojil potezo, naredi PREPIS G v zvezek. Za konec zapiši še nekaj besed iz besednega dvoboja. Da črko G dodobra utrdiš, reši še naloge v delovnem zvezku za opismenjevanje na straneh 56 in 57. Sprva pobarvaj, kje se nahaja glas G v besedah in zapiši po eno vrstico velikih in malih črk. Pri tretji nalogi preberi povedi in jih poveži z ustreznimi sličicami. Nato izberi med peresom, zvezdo in utežjo in vadi branje. Pri zadnji nalogi pa imaš dvojice besed, kjer moraš črko G zamenjati z drugo črko tako, da dobiš novo besedo (REŠITVE: Z, S, B, K, K, T, P, S).

SPOZNAVANJE OKOLJA: Higiena in zdrava prehrana sta dva zelo pomembna dejavnika, ki vplivat na naše zdravje, a nista edina. Ali veš, kaj je poleg njiju še pomembno za naše zdravje? Tako je: GIBANJE, SPANJE in DIHANJE SVEŽEGA – ČISTEGA ZRAKA so prav tako pomembni dejavniki, da vsi mi ostanemo zdravi. Z GIBANJEM poskrbimo, da je naše telo bolj vzdržljivo za premagovanje različnih fizičnih in umskih naporov in v boju proti boleznim. SPANJE omogoči, da se odpočijemo tako mi, kot tudi naše celice. DIHANJE SVEŽEGA ZRAKA pa postaja zaradi onesnaženosti ozračja vedno bolj pomemben dejavnik. Pomislite, kakšna bi bila razlika, če bi se igrali v gozdu, ali pa ob veliki tovarni, kjer se iz dimnikov proti vam vali smrdeč črn dim? Kaj mislite, katero igrišče bi izbrala vaša pljuča, vaš glavni organ za dihanje? Ker je skrb za zdravje za vse nas izrednega pomena, boste danes v brez črtni zvezek naredili MISELNI VZOREC. Ključne besede sem napisala jaz, ti jih le prepiši in pod vsako izmed njih nariši, kako ti skrbiš za HIGIENO, ZDRAVO PREHRANO, GIBANJE, SPANJE  in DIHANJE SVEŽEGA ZRAKA.

In za konec še opozorilo, ki je v teh dneh še kako zelo pomembno: POSKRBITE ZA PRIMERNO ZAŠČITO KOŽE PRED MOČNIM SONCEM, IN VSAK VEČER PREVERITE, DA MED IGRO NA PROSTEM NISTE MORDA UJELI KAKŠNEGA KLOPA. Učiteljice vam želimo prijeten, nasmejan in zdrav vikend.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja