Ponedeljek, 11.5.

MATEMATIKA: Števila do 15 že dobro obvladaš, zato verjamem, da ti naslednje naloge ne bodo delale preveč težav. V DZ Lili in Bine pokaži Lili in Binetu, da je to za te šala mala in reši naloge na strani 64, kjer se spomniš risb števil v karo zvezku ter desetice in enic, ki jih lahko prikažemo tudi z denarjem. Na strani 65 s štetjem in povezovanjem števil od 1 do 15 (od pike do pike pri številu) odkriješ dve skriti sliki ter ju še pobarvaš, na strani 66 pa narišeš pot deklici skozi labirint, pri čemer si števila morajo slediti po vrsti. Potko nato še pobarvaj z izbrano barvico.

OKOLJE: Zdaj, ko poznaš, kako je potrebno skrbeti za svoje zdravje, pa še razmisli, ali vsak dan zares poskrbiš za svoje zdravje. V DZ Lili in Bine izreži iz zvezka na koncu prilogo 3, list nalepi v brez črtni zvezek in za vsak dan v tem tednu pri vsakem dnevu v vrsti označi s kljukico pod dejavnostjo, če si jo opravil. Torej, pojedel vsaj en sadež v dnevu, popil vsaj 1 kozarec vode, spal vsaj 8 ur, si vsaj 2 krat umil zobe v dnevu ter se gibal zunaj na zraku. Svetujem, da označuješ vsak dan zvečer.

Za danes sem ti pripravila dva testa o skrbi za zdravo življenje. V prvem testu se preizkusi, kako dobro prepoznaš zdrav način življenja, v drugem pa ugotovi, ali živiš zdravo.

V prvem testu v povezavi je 8 sličic, ki so oštevilčene. Uporabi rdečo barvo za tiste sličice, na katerih otroci ne skrbijo za zdravje in zeleno barvo za tiste sličice, na katerih pa otroci živijo zdrav življenjski slog. Za vsako sličici po vrstnem redu (od 1 do 8) na manjši papir, na katerega napišeš naslov ZDRAVJE TEST 1, nariši krog z izbrano barvo. Kroge riši v vodoravno vrsto. Naloga: Svoje rezultate pošlji kot komentar k prispevku (na primer 1R ali 1Z, kar pomeni              1. sličica rdeča ali zelena, in tako za vse sličice). List spravi v mapo.     ZDRAVJE TEST 1 

V drugem testu si za vsako opravilo zdravega življenja, ki ga opraviš res vsak dan, položiš na mizo izbrani predmet (kocka, jabolko, žlica,…). Če ne storiš narisanega na sliki vsak dan, si ne dodeliš predmeta ali točke. Na koncu prešteješ zbrane predmete ali točke. Če si zbral vsaj 7 točk, pomeni, da živiš zdravo. Če si jih zbral manj, razmisli, kako lahko od danes naprej živiš bolj zdravo.   ZDRAVJE TEST 2

SLOVENŠČINA: Ali imaš rad čokolado ? jaz jo imam. Ali je sladkanje s čokolado zdravo življenje ? jaz vem, da ne, zato si jo privošči redko. Sledi čokoladni test. Zelo pozorno poslušaj dogodek s čokolado.  Po poslušanju odgovori na naslednje trditve z drži ali ne drži.

Trditve: Deklici je bilo ime Sabina.   2. Deklica je bila stara 5 let.   3. Dekličina najljubša sladkarija je bila čokolada.   4. Mama je bila navdušena nad njenim početjem.  5. Prejšnji torek se je prikradla v shrambo.   6. Zadnji košek je shranila v omaro.  7. Mama je bila zelo jezna.      (Pravilni odgovori: ne drži, ne drži, drži, ne drži, ne drži, ne drži, ne drži.)

GLASBENA NALOGA DO KONCA TEDNA:  Nalogo v povezavi lahko opravite samostojno ob poljubnem izbranem času, lahko pa jo boste opravili v glasbeni učilnici v živo, in sicer v torek ob 11.00 ali 16.00h. (Povezavo v glasbeno učilnico boste prejeli v spletni pošti.)     PREPEVAMO PESMICE

 

 

 

 

 

29 thoughts on “Ponedeljek, 11.5.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja