Sreda, 13.5.

MATEMATIKA: Kartončke s števili od 0 do 10 že imate, sedaj si pripravite še kartončke s števili od 11 do 15 in kartonček s kljunčkom, ki ga lahko obrnete na ” je večje ” ali   ” je manjše “. Potrebovali jih boste malo kasneje.

V povezavi si poglejte, kako primerjamo med seboj po velikosti števila do 15, na koncu pa imate prikazan prepis v karo zvezek in primere, v katere sami vpišete pravi kljunček. Upam, da ne bo pretežko.  PRIMERJANJE STEVIL DO 15

Zdaj vzemite kartončke s števili in med družinskimi člani poiščite soigralca. Kartončke pomešajte kot karte in si jih razdelita v kupček. Naj se igra začne. Oba vzameta vrhnjo karto in jo s številko obrnjeno navzgor položita na mizo pred seboj. Prvi položi med njiju kartonček s kljunčkom (pravilno obrnjen) mlajši igralec. Če je kljunček pravilno postavljen, nadaljujeta z naslednjim kartončkom, tokrat postavi vmes kljunček soigralec. Če se kdo zmoti, vzame oba kartončka s številko (hujša varianta – vzame vse kartončke, ki so na mizi). Zmaga tisti, ki ostane brez številk.

Poizkusi se še v DZ Lili in Bine, stran 68.

SLOVENŠČINA: Utrdimo še črko Ž kot že druge do sedaj v DZ za opismenjevanje, stran 60 in 61, kjer označite mesto črke Ž v besedah, lepo pišete črko Ž, dopolnite povedi z napisano besedo, ki poimenuje ustrezno sličico. Zadnjo nalogo naredite v črtni zvezek. Napišite naslov ŽIVALSKI VRT Odločite se za lažjo ali težjo nalogo. Pri lažji nalogi zapišite 10 besed, ki jih vidite na sliki, pri težji nalogi pa 6 povedi, ki opišejo dogajanje na sliki. Čez nekaj časa, ko se odpočijete, pa si izberite še bralno nalogo (pero, zvezdica ali utež) in novo črko berete v besedah.

Tako, živali v živalskem vrtu so že dobile svojo najljubšo jed. Upam, da tudi vas danes čaka vaše najljubše kosilo, Se spomnite, da ste mi poslali svojo najljubšo jed ? Hala vsem, ki ste to poslali. Za konec si lahko ogledate v povezavi zbrane vaše najljubše jedi in ugotovite, katera je tista jed, ki jo ima najraje največ prvošolčkov ter poskušate iz prikaza ugotoviti še nekaj…………   NAJLJUBSA HRANA

Kaj pa posladek za ta teden ? Oglejte in poslušajte ga v povezavi, zraven zaplešite in po želji celo sestavite svojo koreografijo. Morda pa boste s plesom in skladbo prepričali mamico, da vam pripravi kateri dan ta odličen posladek.

https://www.youtube.com/watch?v=0M393hcHYso

PA DOBER TEK VAM ŽELIM.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja