četrtek, 14.5.

SLOVENŠČINA: Pregovor pravi: Zdravje je največje bogastvo. Kaj pa storimo, če kljub vsemu zbolimo ? Ob slabem počutju in vročini veliko počivamo in pijemo veliko tekočine, najbolje čaj. Kaj pa storimo, če nas kaj boli ? Obiščemo zdravnika. Čez vikend, ko bo slabo vreme in ne boste mogli na sprehod, z družinskimi člani igrajte igro vlog Pri zdravniku. Vsi ste že kdaj bili pri zdravniku in zelo dobro veste, kako poteka obisk zdravnika. Nekdo je pacient, nekdo sprejemna sestra, zdravnik, … Veliko užitka vam želim, smeha ob igri in ozdravljenih pacientov.

Kako ste se izkazali v testu zdravje ? Tu so pravilni odgovori in preverite:                                            1,  (z branjem pravljic ne ohranjamo svojega zdravja),  3,  4 ( tudi z gledanjem televizije ne ),  5,  6,  7,  ( s hojo v šolo namesto z vožnjo z avtomobilom vsekakor skrbimo za svojo fizično kondicijo, vdihavanje onesnaženega zraka  s strupenimi delci pa ni dobro za naša pljuča).

Kadar nam zdravnik predpiše zdravilo, ga gremo iskat v lekarno. Tam so zaposleni FARMACEVTI. Oni so strokovnjaki za zdravila in njihovo ime se začne na še edino črko, ki se jo moramo še naučiti pravilno zapisati in prebrati v besedah. To je črka F. Stopite v boksarski ring in odigrajte še zadnji besedni dvoboj, ki bo zelo težak, saj črka F ni zelo pogosta črka. Za črko F  najprej za prvo potezo narišemo navpično črto od zgoraj navzdol, pomaknemo se na začetek te navpične črte in kot drugo potezo narišemo kratko, le za polovico navpične, vodoravno črto ali zgornji repek in kot tretjo potezo iz sredine navpične črte še eno enako vodoravno črto ali repek. Vadite najprej zapis potez po zraku in mizi, da se roka navadi na poteze in nato v črtni zvezek prepišite sliko iz povezave.     PREPIS F     Zapis zaključite z vzorčkom po svoji izbiri in pripišite še katero besedo, ki ste jo našli s črko F čez dve vrsti. Zdaj poznate že vse črke. ČESTITAM VAM.

MATEMATIKA: Učenci od prvega do tretjega razreda naše šole so imeli športni dan. Vsak učenec je izbral svoj šport, nekaj učencev je izbralo istega. V DZ Lili in Bine , stran 69, si poglej razpredelnico, v katero so učiteljice Andreja, Helena in Jasmina označile s pobarvanim kvadratkom za vsakega otroka, kateri šport je izbral. Izbirali so lahko metanje žoge na koš, dvigovanje uteži, vrtenje obroča, preskakovanje kolebnice, zadevanje kegljev in odbijanje žogice z loparjem. En kvadratek pomeni eno športno orodje ali en otrok, ki je uporabil enega izmed športnih pripomočkov. Preberi vprašanja in pri vsakem vprašanju izberi pravilni odgovor izmed treh in ga obkroži.                                                                                                                                       Na zadnji, 70. strani, v vsaki vrsti prepoznaj vzorec in ga z barvanjem nadaljuj ali prečrtaj napako v vzorcu.

JUTRI VAS ČAKA PRESENEČENJE S STRANI UČITELJICE MAJE, ZELO ZELO KMALU PA SE VIDIMO V ŠOLI. Z MOJE STRANI JE BILO, KAR SE TIČE ŠOLE NA DALJAVO, TO ZADNJI PRISPEVEK. KOT VSAKO STVAR, KO SE JO NAVADIMO, JO MALO POGREŠAMO. TUDI S ŠOLO NA DALJAVO BO Z MOJE STRANI TAKO.  NOVE REČI SE BOMO ZOPET S PONEDELJKOM UČILI V NAŠI STARI ŠOLI.

LEP POZDRAV VSEM. UČITELJICA TANJA IN PREDSTAVNIK GLAVNIH JUNAKOV.

Dog: Cute Yellow Labrador puppy waving photo WP41131

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja