Torek, 5.5.

Že vsak dan, še posebno pa v teh dneh, tednih in mesecih moramo skrbeti za svoje zdravje. Zdaj že vsi zelo dobro veste, da se virusom izognemo tako, da si redno umivamo roke, ker prijemamo različne stvari, na katerih so lahko virusi, pazimo na ustrezno razdaljo med nami ter si ob kašlju in kihanju usta pokrijemo s predelom roke med zapestjem in komolcem, v prostorih, kjer so še drugi ljudje, pa uporabljamo zaščitno masko ter se zadržujemo večino časa doma. Gre za posebne ukrepe ob zelo nevarnem virusu, ki v našem telesu lahko povzroči hude zdravstvene težave in slabo počutje.

Tudi drugače, vsakodnevno, moramo skrbeti za svoje dobro počutje in zdravje. Kako to storiš, ti bo za začetek povedal vesoljček z imenom Kaj, ki si ga že spoznal. Povedal ti bo tudi, kako se nalezeš bolezni od drugega ter te opozoril na nekatere nevarne stvari za tvoje zdravje, ki se nahajajo v tvoji okolici. Vesoljček Kaj te čaka na spodnjih dveh povezavah. V vsaki sobi imaš spodaj v krogcih znake. Ko zaključiš določeno nalogo, znak spodaj utripa in klikneš na naslednjega (ne deluje v Chromu, če ste v Chromu, izberite drugi brskalnik in prekopirajte povezavo v prostor za URL naslov).

http://www.evedez.si/content/so123/SPO1/scenarij6/21/index.html

http://www.evedez.si/content/so123/SPO1/scenarij6/22/index.html

V DZ Lili in Bine, stran 60, si oglej sličice, ki prikazujejo, kako je Andraž preživel sobotno dopoldne, čas od jutra do kosila, preden smo morali zaradi karantene ostati doma. Razmisli, ali je upošteval Kajeva navodila o skrbi za zdravje. Ali znaš po slikah ugotoviti in našteti dejavnosti, pri katerih je Andraž poskrbel za svoje zdravje ? Ugotovi vrstni red sličic, jih s številom pik označi v spodnjem desnem kotu sličic (prvo sličico imaš že označeno) ter sestavi zgodbo po sličicah. Za vsako sličico oblikuj vsaj 2 povedi ter zgodbo povej staršem.

Bolj natančno si poglejmo danes skrb za higieno. HIGIENA

Andrej je na bazenu opazoval in štel obiskovalce. V bazenu je bil 1 otrok. Vsak posameznik predstavlja enega člana in ga zato imenujemo ENICA. V bazenu je naštel tudi 10 odraslih članov. Skupina desetih se imenuje zato DESETICA in jih je vedno točno 10. V desetici ne rabimo štet članov, ker vemo, da jih je 10.  Poglej si v povezavi njegovo razmišljanje.  OD 10 NAPREJ            Kaj misliš, koliko kopalcev bi Andraž naštel, če bi se enemu otroku pridružil še en, dva , tri, ali štirje otroci ?                                                                                                                                              Tako je, v naslednjih dneh se učimo števila od 10 naprej.

Na poti domov z bazena se je Andrej z družino peljal mimo kmetije. Ob cesti je veselo tekel petelin. Najdeš ga v zvezku Rišem črte, na strani 25. Z različnimi barvnimi črtami (krivimi in ravnimi) in z različnimi vzorčki okrasi petelinčka.

Tudi ta teden učiteljica Andreja ni pozabila na vaše miganje. V priponkah imate vaje, ki jih lahko opravite kadarkoli v tednu. SPORTNA1   SPORTNA2

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja